אני מעוניינת לרשום את בתי עם HDAD לרכיבה טיפולית. ביקרנו בחווה ונפגשנו עם מנהל החווה. תאמנו שיעור עם מדריך שסיים לפני כשנה את הסטאג'. האם נסיונו של המדריך הוא מאד משמעותי בטיפול?
מירב שלום רב,
חשוב לבדוק שהחווה מעסיקה מטפלים מוסמכים.
לפי דבריך המטפל הנ"ל עובד כבר כשנה, אם את מודאגת את יכולה לבקש המלצות.
אשמח לענות על שאלות נוספות
בהצלחה בהמשך
רננה שור
שלום יובל
טיפול הנעזר בבע"ח יעיל מגיל צעיר ביותר שנתיים וחצי ואולי פחות.
אני מניחה שבגיל כזה הטיפול דייאדי - נעשה יחד עם ההורה . רצוי כמובן שלהורה תהיה גישה חיוביות כלפי חיות.
בחירת החיה משמעותית מאד בגיל צעיר.
באשר לטיפול הנעזר בדולפינים- עד כמה שאני זוכרת קיימת מגבלה של גיל לשחיה וצלילה עם דולפינים. נראה לי שניתן להתחיל מגיל 7 או 8. ניתן להיכנס לאתר ריף הדולפינים באילת, וגם באתר קיימת כתבה בנושא
בהצלחה, סרינה
שלום חברים!
שמי תומר ואני עובד על פרויקט צילום מיוחד שנקרא "אדם וחיה". אתם מגדלים בבית חיית מחמד ויש לכם סיפור יוצא דופן ומרתק על הקשר שלכם איתה? התוכי שלכם הציל אתכם ממוות? הכלב שלכם מחכה לכם מדי יום בתחנת הרכבת? החתולה שלכם הצילה אתכם משריפה? הכלב שלכם ניצל בנס מתאונה קשה? אתם מגדלים בעל חיים שדומה לכם? אתם מגדלים חיה יוצאת דופן בביתכם? יש לכם קרוב משפחה עיוור שיש לו קשר מיוחד עם כלב הנחייה שלו? או אולי הילד שלכם סבל מבעיה רפואית ובעל החיים הצליח לעזור בשיקומו? אשמח לשמוע את הסיפור שלכם ראשית דרך כתובת המייל שלי ולאחר מכן לקבוע להיפגש, להצטלם ולשמוע את הסיפור ואולי גם הסיפור שלכם יופיע בפרויקט 50 תמונות וסיפורים של "אדם וחיה".
קצת על הפרויקט ועליי: בומבנה קראו לחתולת המחמד המיתולוגית שלי. זאת שעברה איתי את בר המצווה, את הלימודים בתיכון, את השירות הצבאי, את לימודי התואר הראשון, את האהבות, את הפרידות. 14 שנים וחצי היא ישנה איתי באותה מיטה, ליקקה את הדמעות שלי כשהיה קשה ושמחה איתי כשהיה מעולה. ביוני 2009, כשהייתי ממש רגע לפני סיום התואר הראשון שלי במדעי ההתנהגות, היא נפטרה ממחלה קשה. השנים איתה ובעיקר הפרידה ממנה גרמו לי לחקור עוד יותר את תחום בעלי החיים והקשר שלהם עם בני האדם וכך גיליתי את תחום הטיפול בעזרת בעלי חיים, התחום אותו התחלתי ללמוד כעת, עם סיום התואר הראשון. באוקטובר 2009 עברתי ניתוח קטן שהסתבך והפך לתקופה עם המצב הבריאותי הקשה בחיי. אך כמו שמהקושי שבמותה של בומבנה צמח הרעיון להמשך הלימודים, כך מהקושי של המחלה צמח תחביב הצילום. חברים טובים קנו לי מצלמה אדירה למתנת יום הולדת ומאז אני לא מפסיק ללחוץ על ההדק ולירות תמונות. שני הפרחים שצמחו לי - האהבה לצילום וההתעניינות בקשר בין האדם לבעלי החיים הביאו אותי ליצור את הפרויקט הזה שיפורסם ברחבי רשת האינטרנט – 50 תמונות וסיפורים על 50 קשרים ייחודיים בין אדם לחיה.
אני מחכה לסיפורים יוצאי הדופן שלכם,
שלכם, תומר...
כתובת למשלוח הסיפורים ולתיאום מפגשי צילום:
tomerikot@gmail.com
*נא לציין את שמכם ואת שם הישוב בו אתם מתגוררים
שלום
יש לי ילדה מקסימה בת 11.יש לה קשיים חברתיים בעיקר עם תלמידי הכיתה.
קשה לה לראות נכונה את התמונה החברתית הכוללת. לדוגמא: אם כמה בנות לא רוצות לשחק איתה בהפסקה מסויימת -הפרוש שלה שכולם עושים עליה חרם.אם כמה בנות נפגשות אחר הצהריים ולא הזמינו אותה - הפרוש שלה הוא שעשו מסיבה ונידו אותה.
רמת הלימודים שלה היא ממוצע פלוס
אני מעוניינת בהמלצה על מטפלים עם בעלי חיים עבורהבאזור הקריות.
שלום מיקי
כדבריך, אכן נראה שלביתך יש קושי בהבנת סיטואציות חברתיות , רמזים חברתיים, וראיה כוללת של כוונות המשתתפים, המניעים, וכו''.
נראה לי חשוב לטפל בנושא במהרה שכן הוא מקרין על תחומים רבים וחשובים כמו דימוי עצמי, אמון בסביבה, יכולת ואומץ להיעז ולהתנסות ועוד.
טיפול הנעזר בבע"ח יעיל לעבודה בנושא, שכן בע"ח הם חברים נוספים למשחק, בעלי כוונות ורצונות משלהם, אך גם קלים יותר להבנה ולתקשורת.
באשר למטפלים באזור חיפה והקריות את מוזמנת להתבונן ברשימת המטפלים באתר
להשתמע, סרינה
שלום, רציתי לברר האם מקובל להיעזר בחתולים עיוורים בטיפול? אספתי אל ביתי גור עיוור חמוד ומתפקד נפלא, אלא שאני חייבת למסרו בגלל הכלב שלי שטורף גורים. אני עצמי תרפיסטית באמצעות מוסיקה ואוהבת גדולה של בעלי-חיים. יש לי תחושה שטיפול בעזרת חיה עם מגבלה כזו יכול להיות אמצעי שיקומי נפלא לאנשים עם נכויות, לקשישים, לילדים עם צרכים מיוחדים ועוד. אודה על תשובתכם. מיכל.
היי מיכל,
ההזדהות של בני אדם ובמיוחד ילדים עם בעלי חיים היא עצומה. אין לי ספק שחתול עיוור יוכל לעזור מאוד למטפל/ת באמצעות בעלי חיים כי ההזדהות של הילדים עם הקושי של החתול תוכל לקדם תובנות בנושאים הקשורים לקשיים שלהם.
יחד עם זאת אני מעריכה שהכלב שלך יסתגל לחתול . תנסי בהדרגה לקרב בינהם בנוכחותך וללטף את שניהם בו זמנית כמובן לפרקי זמן קטנים.
במידה ולא תוכלי להמשיך ולגדל את הגור אשמח אם תודיעילי ואנסה למצוא לו בית הולם.
בברכה,
אילנה כץ
שלום אילנה
אני מודה לך על תגובתך. אני בכל מקרה החלטתי למסור את הגור כיוון שאצלי בבית, בגלל הכלב, הוא סגור ומבודד בחדר ואין לו הזדמנות לקשר רציף עם בני הבית. כשאני נכנסת אליו הוא משווע למגע ומשחק, ויש לו את זה דקות מעטות ביום. אני בטוחה שהתועלת במסירת הגור החמוד הזה תהיה הדדית. הוא יהנה מיחס נכון ואוהב, ומאמציו יהנו מהיותו חברותי וחכם מאוד.
אם תוכלי לעזור לי, כפי שהצעת, במציאת מאמצים טובים או פינת חי טיפולית עבורו זו תהיה מצווה גדולה.
תודה, מיכל
שלום אילנה
אני מודה לך על תגובתך. אני בכל מקרה החלטתי למסור את הגור כיוון שאצלי בבית, בגלל הכלב, הוא סגור ומבודד בחדר ואין לו הזדמנות לקשר רציף עם בני הבית. כשאני נכנסת אליו הוא משווע למגע ומשחק, ויש לו את זה דקות מעטות ביום. אני בטוחה שהתועלת במסירת הגור החמוד הזה תהיה הדדית. הוא יהנה מיחס נכון ואוהב, ומאמציו יהנו מהיותו חברותי וחכם מאוד.
אם תוכלי לעזור לי, כפי שהצעת, במציאת מאמצים טובים או פינת חי טיפולית עבורו זו תהיה מצווה גדולה.
תודה, מיכל
שלום
שמי דליה יש לי תאומים בני תשע,תאום אחד נולד עם בעיות בכליות ודרכי השתן עבר ועובר בדיקות סידרתיות עבר שלושה ניתוחים עד כה ויצטרך במשך חייו להיות במעקב בבית החולים.
תאום שני נולד תודה לאל בריא אולם לפני כחמש שנים החל שערו לנשור היינו אצל רופאים שונים,ואחד טען שהוא תולש את השערות,עקב כך הופננו לפסיכיאטרית שהפנתה אותנו לפסיכולוגית ע"מ שיעבור איבחון ולאחר מכן התחלנו פגישות עם פסיכולוגית ,ברצוני לציין ששערו גדל לבנתיים,ותוך כדי הטיפול החל שערו לנשור שוב עד כדי התקרחות כמעט מלאה,וגם החל ללכלך את תחתוניו בצואה בתואנה "שבורח לו",גם בזה ניסינו לטפל ע"י מתן הפתעות קטנות כאשר התחתונים נקיים וכו',אך הפסיכולוגית הפסיקה את הטיפול ואמרה שהשינוי העיקרי צריך להגיע ממני בהתנהגות שלי וכל עוד זה לא מגיע לא יהיה שינוי אצל הילד.
כיום פשוט החלטנו להניח ולרדת מהנושא ולהתנהג שהכל רגיל,ואינני מעירה לו בקשר לתחתונים יותר.
שאלתי היא ,האם אפשר לעזור לו להתמודד עם מה שקורה לו ע"י טיפול בבעלי החיים? והאם הקופה משתתפת בהוצאה זו?
אשמח לתשובה.
תודה מראש
גליה שלום רב,
מכיוון שמדובר בנושא רגיש ומורכב כל כך הנמשך תקופה ארוכה חשוב לפנות לפסיכולוג העובד עם בעלי חיים.
טיפול מסוג זה יכול לעזור לבנך להתמודד עם המטענים אותם הוא נושא. בעל החיים יוכל לעזור לבנך לשקף את קשייו ולעזור לו בדרך אשר אינה שופטת להתמודד עם חיי משפחה לא פשוטים.
מכיוון שבנך עדיין צעיר גם חלקך בטיפול חשוב מאוד.
לגבי השתתפות הקופה, ישנם מרכזים העובדים עם קופות החולים. אני ממליצה לך ליצור קשר עם הקופה אליה את משתייכת ולברר עם אילו מרכזים הם עובדים ומה גודל ההשתתפות.
אשמח לענות על שאלות נוספות
רננה שור
שלום שרית,
מרבית המטפלים הרגשיים הנעזרים בבע"ח , מטפלים בבעיות וקשיים חברתיים, למרות שגם טיפול התנהגותי יכול להועיל. אנא פרטי יותר את הקושי, ניתן גם בהודעה אישית.
אשמח לעזור סרינה
שרית שלום,
מרבית המטפלים הרגשיים הנעזרים בבעלי- חיים מטפלים בקשיים מסוג זה, למרות שגם טיפול התנהגותי יכול להועיל.
חשוב למקד ולפרט את הקושי כדי לקבוע את סוג הטפול, ניתן גם בהודעה אישית.
אשמח לעזור סרינה
שרית שלום,
מרבית המטפלים הרגשיים הנעזרים בבעלי- חיים מטפלים בקשיים מסוג זה, למרות שגם טיפול התנהגותי יכול להועיל.
חשוב למקד ולפרט את הקושי כדי לקבוע את סוג הטפול, ניתן גם בהודעה אישית.
אשמח לעזור סרינה
שרית שלום,
מרבית המטפלים הרגשיים הנעזרים בבעלי- חיים מטפלים בקשיים מסוג זה, למרות שגם טיפול התנהגותי יכול להועיל.
חשוב למקד ולפרט את הקושי כדי לקבוע את סוג הטפול, ניתן גם בהודעה אישית.
אשמח לעזור סרינה