|
•
|
| הכנות לפרידה מכלב עקב נסיעה?
|
dvirkk |
|
|
Aug 15, 2010 | 23:23 |
|
|
שלום רב,
אנחנו מגדלים גור קוקר-ספנייל מזה שנה (גור בן שנה וקצת)
בקרוב חשבנו לנסוע לחופשה למספר שבועות.
בתקופה הזו סידרנו לו משפחה אומנת שתטפל בו.
אשמח לדעת אם יש דגשים, הכנות או רעיונות מיוחדים
לפני ואחרי הפרידה שכדאי לנו לעשות?
בברכה,
ד
|
|
|
|
|
|
•
|
|
|
Aug 16, 2010 | 20:49 |
|
|
חשוב מאוד לא לעשות טקסי פרידה למינהם...
פשוט ללכת מבלי לעשות דבר.
הכלב צריך להרגיש שהכל כרגיל,ולכן אין צורך לעשות פעולה שרק תגרום לכלב לחשוב שמשהו מוזר הולך לקרות...
|
|
|
|
|
|
•
|
|
|
Aug 16, 2010 | 23:42 |
|
|
שוב שלום, תודה על התשובה!
|
|
|
|
|
|
|
|
•
|
|
|
Jul 04, 2010 | 20:48 |
|
|
שלום, רציתי לדעת אם יש בארץ מקום בו לומדים על מדעי התנהגות של בע"ח וכלבים בפרט. והכוונה לא לקורב אלא ממש לעשות תואר שני בנושא.
אני בעלת תואר ראשון במדעי החיים ורציתי ללמוד אילוף כלבים אך השאלה אם אפשר ממש להרחיב את הושא ולהוציא מזה עוד תואר.
|
|
|
|
|
|
•
|
|
|
Jul 16, 2010 | 15:10 |
|
|
עד כמה שידוע לי אין לימודי תואר בנוגע לאילוף.
בארץ הלימודים הינם לימודי תעודה.
בחו"ל יש את האפשרות להתמקצע יותר ולקבל תואר.
בארץ ברוב המקומות, הלימודים יתקיימו פעמיים בשבוע במשך שנה.
בהצלחה
אבישי
|
|
|
|
|
|
•
|
| יועצת להתנהגות חיות מחמד ומאלפת
|
אדוה |
|
|
Aug 03, 2010 | 09:02 |
|
|
הי, במכללת מגן דוד ירוק את יכולה להפוך את אהבתך למקצוע וללמוד יועצת להתנהגות חיות מחמד . בקורס המרתק את לומדת אתולוגיה , פסיכולוגיה של האדם ,עיצוב התנהגות ופתרון בעיות התנהגות של כלבים חתולים בעלי כנף וחיות אקזוטיות.ויכולה לעבוד עם המשפחות שנתקלות בבעיות התנהגות שונות של חיות המחמד שלהן. קורס נוסף ללימודי תעודה במכללה הוא כמובן קורס מאלפים.כדאי להתעניין.
|
|
|
|
|
|
•
|
| איזו תעודה זו? מה היא אומרת?
|
jookit1 |
|
|
Aug 11, 2010 | 12:01 |
|
|
האם אני יכולה להצליח כמאלפת גם בלי תעודה, רק עם למדתי מאחד המאלפים הטובים??
|
|
|
|
|
|
•
|
|
|
Aug 16, 2010 | 20:59 |
|
|
בגדול, תעודה לא אומרת כלום, אבל כן עדיף להתמקצע במקום ממוסד בעל קריטריונים גבוהים ומוניטין טוב שלאחר התנסויות ומבחנים למדת השכלת וקיבלת תעודה.
בעידן של היום אני סבור, שכן כדאי ללמוד במקום מסודר שבסיום ניתן תעודה שמעידה על כך.
|
|
|
|
|
|
|
|
•
|
|
|
Aug 06, 2010 | 00:57 |
|
|
שלום חברים!
שמי תומר ואני עובד על פרויקט צילום מיוחד שנקרא "אדם וחיה". אתם מגדלים בבית חיית מחמד ויש לכם סיפור יוצא דופן ומרתק על הקשר שלכם איתה? התוכי שלכם הציל אתכם ממוות? הכלב שלכם מחכה לכם מדי יום בתחנת הרכבת? החתולה שלכם הצילה אתכם משריפה? הכלב שלכם ניצל בנס מתאונה קשה? אתם מגדלים בעל חיים שדומה לכם? אתם מגדלים חיה יוצאת דופן בביתכם? יש לכם קרוב משפחה עיוור שיש לו קשר מיוחד עם כלב הנחייה שלו? או אולי הילד שלכם סבל מבעיה רפואית ובעל החיים הצליח לעזור בשיקומו? אשמח לשמוע את הסיפור שלכם ראשית דרך כתובת המייל שלי ולאחר מכן לקבוע להיפגש, להצטלם ולשמוע את הסיפור ואולי גם הסיפור שלכם יופיע בפרויקט 50 תמונות וסיפורים של "אדם וחיה".
קצת על הפרויקט ועליי: בומבנה קראו לחתולת המחמד המיתולוגית שלי. זאת שעברה איתי את בר המצווה, את הלימודים בתיכון, את השירות הצבאי, את לימודי התואר הראשון, את האהבות, את הפרידות. 14 שנים וחצי היא ישנה איתי באותה מיטה, ליקקה את הדמעות שלי כשהיה קשה ושמחה איתי כשהיה מעולה. ביוני 2009, כשהייתי ממש רגע לפני סיום התואר הראשון שלי במדעי ההתנהגות, היא נפטרה ממחלה קשה. השנים איתה ובעיקר הפרידה ממנה גרמו לי לחקור עוד יותר את תחום בעלי החיים והקשר שלהם עם בני האדם וכך גיליתי את תחום הטיפול בעזרת בעלי חיים, התחום אותו התחלתי ללמוד כעת, עם סיום התואר הראשון. באוקטובר 2009 עברתי ניתוח קטן שהסתבך והפך לתקופה עם המצב הבריאותי הקשה בחיי. אך כמו שמהקושי שבמותה של בומבנה צמח הרעיון להמשך הלימודים, כך מהקושי של המחלה צמח תחביב הצילום. חברים טובים קנו לי מצלמה אדירה למתנת יום הולדת ומאז אני לא מפסיק ללחוץ על ההדק ולירות תמונות. שני הפרחים שצמחו לי - האהבה לצילום וההתעניינות בקשר בין האדם לבעלי החיים הביאו אותי ליצור את הפרויקט הזה שיפורסם ברחבי רשת האינטרנט – 50 תמונות וסיפורים על 50 קשרים ייחודיים בין אדם לחיה.
אני מחכה לסיפורים יוצאי הדופן שלכם,
שלכם, תומר...
כתובת למשלוח הסיפורים ולתיאום מפגשי צילום:
tomerikot@gmail.com
*נא לציין את שמכם ואת שם הישוב בו אתם מתגוררים
|
|
|
|
|
|
•
|
|
|
Aug 10, 2010 | 17:41 |
|
|
אתה מוזמן להשתלב בפעילות אומנותית במרכז חדש שנפתח בראשון לציון שנקרא"על אנשים ובעלי חיים". המרכז מיועד לקטנים כגדולים ומתמקד בפעילויות לילדים ונוער בכל מה שקשור לזכויות ורווחת בעלי חיים ומניעת התעללות בהם. חלק מהפעילות הוא פרוייקט שנקרא-סיפורי הצלה-שם זמני ובמסגרתו אני אוספת סיפורי מתנדבים,וטרינרים ואנשים שהצילו בעלי חיים .הסיפורים משמשים בסיס לפעילות וסדנאות. אני מזמינה אותך ליצור קשר איתי כי אני צריכה איש כמוך שמשלב את האהבה האין סופית לבעלי חיים ואהבה לצילום.
אורלי נעמה אלקריב
|
|
|
|
|
|
|
|
•
|
|
|
Aug 07, 2010 | 22:20 |
|
|
שלום.יש לי גור של בוסטון טרייר בן חודשיים.מיום ראשון שלו בביתנו מלפני כשבועיים הוא עושה צרכים שלו על העיתון במקום אחד,אבל מדי פעם הוא עושה קצת במיטה שלו.על מה מצביע דפוס התנהגות כזה ואיך מטפלים בזה? תודה.
|
|
|
|
|
|
•
|
|
|
Aug 09, 2010 | 09:26 |
|
|
בדר"כ אצל כלב בוגר, השתנה משמע סימון מקום.
לי נראה שאצל הכלב שלך, זה שילוב של התרגשות ואולי פשוט נפלט לו קצת?...
כדאי להמשיך ולעקוב.
אתם יכולים פשוט לנקות את המיטה ולראות האם הדפוס התנהגות הזה חוזר?
האם זה קורה בשעות מסוימות או לאחר טיול? או גירויי מסוים שיוצר לחץ?
אולי יש משהו שמפריע לכלב במיטה שלו? ואם הוא משתין פעם ב.. (כנראה שנפלט) לא לעשות עניין.
בהצלחה
אבישי
|
|
|
|
|
|
|
|
•
|
|
|
Jul 23, 2010 | 20:37 |
|
|
שלום.
יש לי גור יורקשייר בן חמישה חודשים, הוא נמצא אצלי כבר שישה ימים.
אני דואגת להוריד אותו 6 פעמים ביום, אך זה לא עוזר. הוא לא עושה את צרכיו בחוץ, אלא בבית..
מה אפשר לעשות כדי ללמד אותו לא לעשות את צרכיו בבית אלא בחוץ?
תודה.
|
|
|
|
|
|
•
|
|
|
Jul 25, 2010 | 09:59 |
|
|
בהתחלה יש לברר למה הכלב עושה את הצרכים?
1.הגור עדיין לא שולט היטב בצרכיו ולכן עושה בבית – לא יכול להתאפק מתוך שינה ולא מסוגל לעצור באמצע עשיית צרכים.
2.בעלי הגור משאירים את הגור שעות רבות לבד סגור בבית.
3.הגור עדיין לא מבין שהבית הוא לא המקום הנכון לעשיית צרכים.
4.לפעמים ניסיון למשיכת תשומת לב של הבעלים.
5.שתן מהתרגשות (אין קקי מהתרגשות).
יש כמה שיטות שיכולות לסייע לך – את חייבת להיעזר במאלף כלבים מוסמך.
להלן השיטות:
שיטת העיתונים
שיטת סדר יום קבוע
שיטת הכלוב ותחום מחייה
שיטת הכלוב ותחום מחייה זו לדעתי השיטה הכי טובה:
– מקסימום תוצאות במינימום זמן. הכי קל לשלב אותה עם עוד בעיות אילוףהרעיון הוא להגביל את הכלב בתחום מחייה שלא עולה על 2.5 ממידות הגוף שלו למקסימום משך הזמן שהוא יכול להתאפק, מייד להתחיל עם מקסימום משך הזמן.
כל שבוע עולים בשעה בצורה שיטתית, השאיפה להגיע ל-5 שעות עם גור עד גיל 6 חודשים אחרי זה אפשר לרדת ל- 3 טיולים ביום .
כמו שרשמי ממליץ לך מאוד פנות למאלף כלבים מוסמך
בהצלחה
אבישי
|
|
|
|
|
|
|
|
•
|
|
|
Jul 10, 2010 | 17:36 |
|
|
יש לנו פודל ננסי בן 3. אין ספק שיש לו בעיות "נפשיות" אם אפשר לקרוא לזה כך- הוא נושך אם מנסים לקחת לו משהו שהוא החליט שהוא שומר עליו, הוא כל הזמן גונב לנו לקערת האוכל שלו או למיטה שלו תחתונים, גרביים, צעצועים של הילד ומוצצים שלו. הוא היה כך גם לפני שהתינוק הגיע לפני 7 חודשים אבל עכשיו שהוא גונב לי את המוצצים שלו והמשחקים שלו זה כבר משגע אותי. הוא מסורס ועבר כבר אצל 2 מאלפים שנתנו לנו שיטות איך לגרום לו להקשיב לנו ולקחת לו דברים שהוא גונב כי בד"כ הוא לא היה נותן לנו ונושך אותנו חזק!
אני כבר לא יודעת מה לעשות איתו, אני מרחיקה אותו מהילד כשהילד זוחל כי אני מפחדת שהוא יגע לו בשיערות והכלב יבהל וינשך אותו, ואני עייפה כבר מלקחתח לו דברים מהקרעת אוכל ולאסוף מוצצים משם. אני רוצה לציין שהכלב פחדן ממממש, מפחש מכלבים אחרים, גם קצת מאנשים חדשים שבאים- הוא נובח עליהם אבל כשקוראים לו הוא כזה מתקרב ובורח..השאלה היא למה הוא גונב כל הזמן דברים ואז שומר עליהם באדיקות בקערה / במיטה שלו ולא זז משם עד שאני לוקחת לו אותם ואז הוא מרגיש שהוא יכול ללכת משם. מה זו ההתנהגות הזו ואיך מפסיקים אותה???
|
|
|
|
|
|
•
|
|
|
Jul 16, 2010 | 15:20 |
|
|
מבחינת הכלב זה משחק, וצורך לקבל יחס יותר אישי.
גם יחס שלילי זו התייחסות.
בהחלט התנהגות נפוצה וצפויה בהתאם לשינויי שהתרחש בבית.
בטח שניתן לשנות את ההתנהגות ע"י אסרטיביות התמדה ועקביות.
ומצד שני תגמול נכון חשוב לא פחות - ברגע שהכלב עושה פעולה רצויה.
בהצלחה
אבישי
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
•
|
|
|
May 28, 2010 | 22:34 |
|
|
האתר החדש של סיפורי חיות על לאויר, היכנסו עכשיו!
www.animal-stories.co.il
|
|
|
|
|
|
|
|
|